Utánfutó visszajelző elektronika

készlet - készleten            készlet - jelenleg nem kapható            készlet - rendelésre

Termék Leírás Bruttó ár (HUF) Készlet?
Utánfutó visszajelző elektronika
Utánfutó visszajelző elektronika

Utánfutó visszajelző elektronika

Utánfutó visszajelző elektronika

ÚJ termék - vonóhorog elektronika:
Az alábbi - magyar fejlesztésű és gyártású - elektronika segítségével bármilyen személyautónál és 12V rendszerben működő kisteherautónál könnyedén megoldhatóvá válik a vonóhorog elektromos bekötése.

Bármilyen rendszerű világítással ellátott gk-hoz megfelelő:
Alkalmazható CAN Bus-os, multiplexes, check-controlos, pulzáló feszültségű rendszerekhez is pl.: Mercedes "A", "B", "C", "E", "M", "G" classe; VW Golf V., Golf VI, Caddy 2004- , Passat; Opel Astra H, Vectra C; Peugeot Expert 2007- , Partner 2008-; FIAT Ducato III, ill. minden új fejlesztésű autóhoz.
Az autó hagyományos lámpaáramköreihez kapcsolódik, vezérlőegységekben hibát nem okoz !!!

Működése lehet:
- led lámpás
- hagyományos 12V, 21W segéd üzemmóddal ellátott
- négyszögjel vezérelt
- magába foglalja a fény- és hangvisszajelzést is (választható)

Az elektronikus modul főbb funkciói:
- utánfutó csatlakoztatása után automatikusan érzékeli a kapcsolatot, és a lámpák bekapcsolásával leteszteli annak:
- irányjelző / fék / helyzetjelző lámpáit és a leválasztásig folyamatosan ellenőrzi azokat.

Az elektronikus egység csak utánfutóval vagy valós terhelésű utánfutóteszterrel ellenőrízhető, próbalámpával nem!

- az utánfutó lámpáinak áramellátását külön kiépített táp áramkörről látja el, a gk. lámpák vezetékeit max. 1 mA nagyságú vezérlőjelekkel terheli, a kommunikációs adatátviteli rendszerhez nem kapcsolódik.

- megvédi a gk villamos hálózatát és elektronikus egységeit a vontatmány felől érkező elektromos túlterhelés és zárlat ellen.

- visszajelzi az utánfutó irányjelző működését és meghibásodását:
- műszerfal saját kontroll lámpájának sűrűre váltásával és LED kijelzéssel

Feladathelyesen működteti az utánfutó fék és helyzetjelzőlámpáit, csökkentett és folyamatos feszültségű jel mellett is. LED-es hátsólámpájú autókhoz is alkalmas.

Az elektronikus modult a karosszérián belül vízmentes helyre kell felszerelni !!!

Szerelési munka a tápfeszültség kiépítésén kívül csak a gk. hátsó részénél történik (kormányoszlopnál, műszerfalnál megbontást nem igényel !).


Irányjelzőkre és visszajelzőikre vonatkozó szabályok:

Az utánfutó csatlakoztató elektronika működése megfelel mind a magyar (6/1990 KÖHÉM ), mind az EU (76/756/EGK) rendeletekben előírtaknak.

6/1990.(IV.12.) KÖHÉM rendelet 68.§.(1)
"Minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel kell szerelni olyan fényjelző berendezésekkel (visszajelző lámpákkal), amelyek jelzik a járműre felszerelt első és hátsó irányjelző lámpák - ideértve pótkocsi vontatása esetén a pótkocsi hátsó irányjelző lámpáit is - bekapcsolt állapotát, valamint hibáját ( izzólámpa kiégését ).

76/756/EGK rendelet (részlet) /Magyarországon hatályba léptette a 12/2000(V.24.)KHVM rendelet./
Visszajelző berendezés alkalmazása kötelező minden olyan irányjelzőnél, amelyet a járművezető közvetlenül nem láthat. Lehet optikai, akusztikai vagy mindkettő.
Optikai visszajelző esetén villogó lámpának kell lennie, ami az oldalsó irányjelzőket kivéve bármelyik irányjelző hibás működése esetén kialszik, vagy villogás nélkül égve marad, vagy észlelhető frekvenciaváltozást mutat. Ha a visszajelző berendezés csak akusztikai jelzést ad, annak jól hallhatónak kell lennie, és meghibásodás esetén lényeges frekvenciaváltozást kell mutatnia.
Ha a gépjármű pótkocsi vontatására alkalmas, azt fel kell szerelni a pótkocsi irányjelzőjét ellenőrző külön visszajelző lámpával, kivéve, amikor a vontató visszajelzője lehetővé teszi az egész járműszerelvény bármely irányjelző lámpája meghibásodásának észlelését.

4.5.12. Egyéb követelmények:
A kibocsátott villogó fénynek percenként 90 š 30 -szor kell felvillannia.
Az irányjelző kapcsolását a fény kigyulladásának legfeljebb 1 másodperc, kialvásának legfeljebb 1,5 másodperc késedelemmel kell követnie.
Ha a gépjármű pótkocsi vontatására feljogosított, az irányjelző kapcsolójának a pótkocsi irányjelzőjét is működtetnie kell.
A zárlat kivételével bármely irányjelző működési zavara esetén a többi lámpának tovább kell villognia, azonban a villogás frekvenciája ez esetben az előírttól eltérhet.
22.500 ok